Ma éppen annyi nap telt el az évből, mint ahány év eltelt a harmadik évezredből. Ennek a - nem túl jelentős - dátumnak tisztelegve nézzük most meg, hogy mely az az 5 készülőfélben lévő, vagy csak ötlet szintjén meglévő, esetleg már kiadásra váró lemez, amelyek remélhetőleg sok boldog percet fognak okozni nekünk a 2011-es évben!

5. A Guano Apes feloszlása óta eltelt jó néhány év, azóta annak rendje és módja szerint újraalakultak, koncerteztek, és szorgalmasan készítik a negyedik stúdiólemezüket. Sokak régi nagy kedvencei ők, őszintén bízok abban, hogy sikerül többeknek nosztalgikus pillanatokat okozniuk. Természetesen az új anyagot várjuk, szeretnénk minél hamarabb beszámolni róla!

4. Büszkén tekinthetünk a hazai Dalriada csapatára, akik úgy tűnik egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, amit ahogyan tudják, meg is hálálják. Biztos vagyok benne, hogy néhány olvasónak már a jegye is megvan a februári lemezbemutató koncertre. Az "Ígéret" kereken egy hónap múlva fog megjelenni, tehát már nem is kell olyan sokat lapozgatni a naptárunkban. Csak remélni tudjuk, hogy a kiváló 2009-es Arany-albumot is felül tudják múlni.

3. A holland Within Temptation sem tétlenkedett az utóbbi időben. Az együttes tagjai nem csak a magánéletben voltak aktívak (már követni sem tudtuk, hogy éppen kinek született gyereke), de szépen lassan készültek az új lemezzel is. A nemrég bemutatott lemezborító igencsak felkavarta a kedélyeket, a Sin City-re emlékeztető képregény-szerű munka nem éppen illik az eddigi dark-goth imidzsbe. Az biztos, hogy valamiféle stílusváltásra kell készülni, személy szerint kicsit félek is ettől (Azért remélem, Sharon nem fog fuxokkal a nyakában rappelni...). A megjelenés itt is vészesen közeleg, lehet izzítani a hangszórókat!

2. Slipknot. Azt még nem lehet tudni, hogy új lemezzel is jelentkeznek, vagy csak végigfesztiválozzák a nyarat, de már megerősítették a rajongókat abban, hogy 2011-ben visszatérnek a zenei életbe. Paul Gray halála óta érthető okok miatt nem koncerteztek, ezért az egész világ kíváncsi arra, hogyan képesek majd színpadra állni a történtek után. Nincs pontos információnk arról, hogy ki veszi át a helyét a basszusgitáros poszton, valószínűleg a banda egy másik tagját képzik át, de már felmerültek olyan kétes pletykák is, hogy magyar basszusgitárosa lesz a bandának. Ehhez azért szkeptikusan állunk hozzá, a magyar metáléletnek viszont mindenképpen jót tenne egy ilyen húzás.  Ne kiabáljunk még el semmit, nyáron biztosan választ kapunk majd minden kérdésünkre.

1. A lista győztese pedig nem más mint a már hosszú ideje várt, beharangozott új Nightwish album. A munkafolyamatokról rendszeresen olvashattunk a Nightwish Camp blogbejegyzéseiben facebookon, valamint ugyanitt tekinthettük meg az idilli finn környezetben készült fotókat, ahol a fiúk láthatólag nem csak a zeneszerzés és a stúdiózás élvezetének hódoltak... A Nightwish napjaink egyik legmegosztóbb zenekara, Tarja távozása után (2005. október 21.) több mint öt évvel néhol még mindig tart a vég nélküli és eredménytelen Tarja vs. Anette háború. Persze sokan már megbékéltek a helyzettel, elfogadták a döntést, megszerették Anette-t, vagy nem, de nem hallgatják az "Új Era" lemezét, a Dark Passion Playt. Lényeg hogy egyes fórumokon még mindig szidják egymást a rajongók. Többek között éppen ezért is várjuk már annyira az új lemezt. Bizonyára Tuomas mesterben nem fogunk csalódni, de egyszerűen nem tudjuk, hogy lehet-e annál többet, jobbat felmutatni, mint az együttes utolsó lemezei. Várjuk tehát rendületlenül, és meg merem kockáztatni, hogy sokunk el sem fogja hinni, amikor végre az új Nightwish lemezt bömböltetheti az összes létező médialejátszóján.

Sokat várunk a 2011-es évtől, és ha csak a felét is teljesítik a zenekarok az ígértnek, akkor már elégedettek leszünk. Na jó, ez azért nem teljesen igaz, de mindenesetre izgalmas albumokat fogunk hallgatni ebben az évben is, arra mérget lehet venni. Addig is kövessetek minket, és amint lehetőség adódik rá, beszámolunk nemcsak az előbb kivesézett lemezekről, de megpróbálunk minél több újdonsággal szolgálni továbbra is! Stay tuned! ;)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lemezfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr872577037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása